استیل،آلیاژی مقاوم از فولاد

استیل از گذشته تا به امروز

در مورد معرفی آقای استیل و میزان سودمندی ایشون در چرخه صنعت و تولید،سعی کردیم مطلب جامع و کاملی رو به اشتراک بگذاریم. درسته که در حال حاضر شما تخصصی ترین سایت صنعت استیل را مشاهده می کنید اما این مطلب جهت استفاده تمامی افراد تنظیم شده است و اطلاعاتی عمومی در مورد استیل در اختیار شما خواهد گذاشت.

اگر بخاطر داشته باشید استیل در سالیان نه چندان دوراز نظر بیشتر مردم فلزی با ارزش متوسط شناخته میشد. اما امروزه نه تنها یکی از مواد اولیه پرکاربرد و مهم در اکثر صنایع هستش بلکه از مواد اولیه صنعت جواهرسازی و زیورآلات هم محسوب می شود.

در مورد استیل اگر بخواهیم کمی کنجکاوی به خرج داده باشیم و موشکافانه این محصول فلزی را بررسی کنیم شاید تا الان یکی از سوالات زیر، ذهن شمارو درگیر کرده باشه:

  • استیل چیست؟
  • آیا استیل یک عنصر فلزی مستقل است؟
  • عناصر تشکیل دهنده استیل چیست؟
  • استیل را چه کسی کشف کرد؟
  • کاربردهای استیل چیست؟
  • استیل نگیر و بگیر چیست؟
  • استینلس استیل دیگه چیه؟
  • استیل چطوری فروخته میشه؟
  • چند مدل استیل داریم؟ و … در ادامه این مطلب همراه ما باشید.

تاریخچه و کشف استیل

پیر برتیر مهندس فرانسوی در سال ۱۸۲۱، مشاهده کرد که با افزایش مقدار مشخصی کروم به آهن، سختی و مقاومت به خوردگی اسیدی آن بسیار افزایش می‌یابد. در ۱۹۰۹، لئون گویله و آلبرت پورتوین بطور مستقل در فرانسه میکرواستراکچر یا ریزساختار آلیاژهای آهن-کروم و آهن-کروم-نیکل را بررسی کردند. در سال ۱۹۱۳ هری بریرلی متالوژیست انگلیسی برای اولین بار، با صنعتی سازی فولاد مارتنزیتی، این کشف را تجاری سازی کرد و چنین شد که آقای استیل کشف شد و به شهرت جهانی رسید.

استینلس استیل دیگه چیه؟

استیل از دید فنی و تخصصی آلیاژی از فلز آهن بوده و به نامهای فولاد زنگ نزن یا فولاد ضد زنگ یا همان استینلس استیل شناخته می شود. استینلس استیل انواع کوناگونی دارد که هرکدام در نوع آلیاژ و کاربرد با هم تفاوت دارند.اما بطور کلی استیل آلیاژی از آهن است که عناصر تشکیل دهنده آن آهن،کروم،نیکل و مولیبدن است و حداکثر درصدجرمی کروم در آن 10.5 درصد و حداکثر درصد جرمی کربن آن 1.2 درصد می باشد و به تناسب مصرف و کاربرد این درصدها متغیر است.

کاربرد استیل

استقبال و کابرد فراوان استیل امروزه در بخش عمده ای از صنایع اعم از پتروشیمی،نفت و گاز،صنایع مواد غذایی،صنایع تجهیزات آشپزخانه صنعتی،فیلترسازی،کشاورزی و دامداری،لوازم خانگی بصورت مستقیم و غیرمستقیم به چشم میخورد.

ویژگیهای استیل

از مهمترین ویژگیهای استیل مقاومت بالای آن در برابر خوردگی و زنگ زدگی است که ناشی از خواص کروم بکار رفته در آن است تا جاییکه حتی با ایجاد خراش بر روی آن فولاد می تواند خود را ترمیم کند و مجدد لایه ای که از خوردگی جلوگیری می کند، را تشکیل دهد!!!

از بارزترین ویژگی استیل مقاومت آن در محیط های اسیدی است. به همین دلیل، انواع مختلفی از فولاد زنگ نزن با میزان مختلف کروم و مولیبدن برای مطابقت با محیطی که آلیاژ باید تحمل کند وجود دارد. افزودن عنصر مولیبدن باعث افزایش مقاومت به خوردگی استیل در مقابل اسید و محلول‌های کلرایدی می‌شود.

مقاومت خوب در برابر خوردگی، راحتی در تمیز کردن و استریل نمودن با بخار و عدم نیاز به پوشش دادن سطحی، استفاده از استیل را در آشپزخانه‌های تجاری و صنعتی متداول کرده‌ است.

اشکال مختلف استیل

استیل به شکل ورق، میله، سیم و توری و همچنین لوله، تولید و روانه بازار فروش می‌شود.اشکال مختلف استیل در وسایل آشپزخانه خانگی و رستورانی، ساخت ماشین آلات صنعتی (برای مثال در کارخانجات کاغذ، کارخانه‌های شیمیایی، تصفیه خانه آب) و مخازن ذخیره آب و مخازن مواد شیمیایی و محصولات غذایی (به عنوان مثال: تانکرهای مواد شیمیایی و تانکرهای کامیونی) استفاده می شود.